Baslik |
Ispanaklı Börek |
Oy analizi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|
URL |
http://www.ispanakliborek.net |
Oy ver |
Toplam Oy : 0, Ortalama degerlendirme : 0.00 |
Kayit Tarihi |
12-11-2012 |
ETC |
Hits : 1102, Ziyaretçiler : 359, Açiklama : 0 |
E-mail |
|
Ispanaklı Fiyonk Börek
Ispanakları iyice yıkayıp doğrayalım. İki kaşık zeytinyağı veya ayçiçeği yağı ile soğanı biraz kavuralım, tuz, kırmızıbiber, karabiber ekleyelim, karıştıralım, ocağın altını kapatalım, ıspanağı ve peyniri ilave edelim.
Yufkalardan birini yağladığımız tepsiye yayalım, üzerine biraz harç koyalım, onun üzerine de sıvı harcımızdan serpelim, yufkaların beşini aynı şekilde tamamlayıp, en üstteki yufkanın üzerine harcı ilave edelim ve son yufkayı bir su bardağı ile yuvarlaklar haline getirelim. Artan hamurdan fiyonk için şeritler keselim, yuvarlak kısımlara fiyonk şekli verip şeritlerle bağlayalım.
(parmağımızla sıkarak yapıştırabiliriz) yoğurtlu karışımı da sürelim. 180 derecede ısıttığımız fırında pişirelim. Şükrederek sevdiklerimizle afiyetle yiyelim.
Ispanaklı Fiyonk Börek
Malzeme Listesi :
1 kg ıspanak
2 adet kuru soğan
6 adet yufka (1 kilo)
100 gram beyaz peynir
3 kaşık yoğurt
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
Yeteri kadar tuz, kırmızı biber,
karabiber |
|
|